Неврокопският митрополит благослови майки и деца пред иконата на свети Стилян в Симитли

Снимки: Община Симитли

Неврокопският митрополит Серафим отслужи литургия в храм „Рождество Богородично” в Симитли.

На деня, в който почитаме паметта на свети Стилиян, параклисът до храма в града, наречен на светеца, който е закрилник на Симитли, приюти десетки жители.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим благослови всички граждани на Симитли и общината. Майки с малките си деца дойдоха да се преклонят пред светеца и да причестят отрочетата си.

Вярващите идваха още рано сутринта да се помолят в храма. Традиция стана в града точно на този празник литургията да бъде водена от владиката, който преди три години лично освети параклиса.Децата от Детска градина „Радост“ Център, бяха в храма и се учеха на смиреност и вяра. Всички хора се молеха за здраве и за благословение на всички деца на община Симитли, където и да се намират те.

На 26 ноември Православната църквата почита паметта на свети Стилиян Пафлагонийски, наречен още Детепазител, защото се възприема като закрилник на бебетата и малките деца.

На този ден имен ден празнуват всички, които носят името Стилиян - означава - стълб, Стилияна, Щилиян , Щилияна, Щерян, Щеряна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK