Мечката Стефка се сдоби с нов нос

Мецаната Стефка вече се чувства добре, снимка: фондация 'Четири лапи"

26-годишната Стефка от парка за танцуващи мечки в Белица претърпя пластична операция на носа. Ноздрите на мечката, които били напълно откъснати и повредени, е възстановил ветеринарният лекар проф. Богдан Аминков.

Това е втората пластична интервенция на Стефка. Преди около двайсетина дни на четириногото е направена операция, при която е зашит част от откъснатия нос. Заради буйния си нрав обаче мечката скъсала шевовете и ноздрите й отново се разкъсали. 

Стефка е настанена в парка в Белица през 2003 г., когато е спасена от лошите условия, при които я отглеждал бившият й собственик.

Медицинският екип прегледал днес и най-възрастния обитател в парка. На 35-годишната Изаура е взета биопсия, тъй като тя има туморно образувание на хълбока. Освен това заболяване Изаура страда и от екзема на носа.

От парка обясниха, че почти всички животни в Белица имат сериозни наранявания на ноздрите от времето, когато са били танцуващи мечки. Стопаните им поставяли халки, към които привързвали верига, за да ги контролират. При резки движения обаче често халките причинявали сериозни наранявания на животните, които не зарастват с години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK