Мечка стръвница нападна и разкъса четири крави и теле в Гоцеделчевско

снимка: infomreja.bg, архив

Четири крави и едно теле са били разкъсани от мечка стръвница край Гоце Делчев през последните няколко дни, съобщиха за ИНФОМРЕЖА местни стопани.

Животните са нападнати, докато били на паша в местността "Попови ливади", която се намира на 18 километра от Гоце Делчев.

Последно стръвницата е нападнала стадо, като успяла да убие теле на животновъди от района. Пастири и собственици на вили, които в ранни зори се качват по високите места, за да берат чайове и билки, видели мечката спокойно да се разхожда в близост до пасището, където всеки ден се изкарват селскостопанските животни.

Ловджии коментираха, че често попадали на следи от мечки. Те са категорични, че стръвниците не се плашат от хората и слизат до оживените места, за да си търсят храна.

Собствениците на няколкото стада в местността "Попови ливади" се готвят да поискат от Ловно-рибарско сдружение "Сокол" - Гоце Делчев разрешение за организиране на ловни пусии, за да се отърват от опасното четириного. Притесненията им са, че не е изключено мечките да обикалят и около вилите и къщите. 

В местността откъм землището на село Делчево, където местни жители отглеждат картофи, също били забелязани следи от мечка и диви прасета, които изровили и изяли голямо количество от посадения зеленчук. 

От погранични села в община Хаджидимово, като Гайтаниново, Ловча и други населени места, хората също се оплакват от нашествие на диви прасета, вълци и мечки, които слизат от планината, за да търсят храна и нанасят големи щети на полските насаждения.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

1-122:35 - 22.06.2013
Ало грозник Пеевски спри се да несе наложи да те спирам аз
bojko20:08 - 22.06.2013
niama po golama me4ka travniza ot Krasa Terzieva! Niama po goljama i struvna mucka ot neinata!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK