В Гоце Делчев стартираха беседи в училищата на тема „Пушенето на наргиле - факти и рискове за здравето“

Снимка: Личен архив

Учителката от Първо ОУ „Св. св. Крил и Методий“ в Гоце Делчев Алтъка Давидова проведе беседа и представи уникална презентация пред второкласниците от училището на тема „Пушенето на наргиле - факти и рискове за здравето“.

Полезната за подрастващите презентация е подготвена от експерти на МОН като част от кампанията за запознамане на подрастващите с вредите и рисковете за здравето и психиката им при пушенето на наргиле, което в последната година широко се разпространява след младото  поколение.

По време на беседата и презентацията малките ученици с голям интерес задаваха въпроси и оживено беседваха по темата. Училището, което от тази година е със статут на иновативно, с директор Людмила Дерменджиева, е едно от първите в региона, което поде инициативата на МОН против пушенето на наргиле.

Неотдавна Министерство на здравеопазването също инициира сформирането на работна група, която има за задача да разработи и предложи мерки за ограничаване употребата на наргилета и растителни изделия за пушене.

Здравното министерство има и готовност да пристъпи към законодателна инициатива по отношение регулацията и контрола върху употребата на наргилета и растителни изделия за пушене. Към момента употребата на наргилета не е регламентирана в българското законодателство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK