Матурите се отлагат за 30 май и 1 юни

Снимка: Infomreja.bg

Няма да има проблем за приключване на учебната година

Ще бъде предложено на социалните партньори държавните зрелостни изпити да се проведат на 30 май и 1 юни, а изпитите за седмокласниците - на 13 и 15 юни.

Новината съобщи образователният министър Красимир Вълчев на брифинг в Министерския съвет по повод правителственото предложение за удължаване срока на обявеното извънредно положение. С оглед на това очакванията са учебните занятия ще се възстановяват на 14 май. 

Разменени са съобщения с висшите училища и те няма да имат проблем да си изтеглят кандидат-студентските кампаниите със седмица. Разменят се съобщения и със страните-членки на Европейския съюз. Пикът на коронавируса не сме го достигнали, макар че всички трябва да сме предпазливи, ще има отместване на приема на кандидат-студентските камапнии. Готови сме, че ако не се отместят кампаниите в други държави, да издадем по-рано дипломите на дванадесетокласниците.

Няма да има проблем за приключване на учебната година, увери Вълчев, въпреки че призна за проблеми.

В обучението на електронна среда няма единна организация, защото не може да бъде създадена в дистанционно обучение. Между 30-60 000 деца са включени за преодоляване на трудностите по време на учебната година. Те ще отучват през юни и юли месец, но бройката им е нормална и това се случва всяка година. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK