Пълноводна Струма затруднява издирването на 17-годишния Едмонд от Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Екипи на пожарната, водолази, полицаи и доброволци от Доброволните формирования от Кюстендил, Дупница, Кочериново и Бобошево продължават издирването на 17-годишното момче, което на 11 април скочи в река Струма от моста при село Копиловци и до момента не е изплувало.

„Реката беше изключително пълноводна вчера и беше почти невъзможно влизането на част от местата на водолазите. Надявам се днес да успеят да открият момчето“, коментира кметът на село Копиловци Людмила Пухова.

Тя уточни, че ежедневно група от 10 човека от селото също обикаля по поречието на Струма, но до този момент без резултат.

„Майката е просто съсипана. Вече пет дни го търсят и нито следа от него. Възможно е при скачането Едмонд да се е заклещил в дърветата, намиращи се в едно от най-дълбоките места на реката“, коментира още Пухова.

Инцидентът с Едмонд стана в събота, около 16 часа, когато той решил да се обзаложи със свои приятели, че ще скочи във водите на реката в селото. Само минути след експеримента младежът изчезнал безследно. Веднага приятелите му са подали сигнал на тел. 112.

Издирвателните мероприятия, които започнаха моментално, засега са безуспешни.

Момчето е скочило в дълбочина около 2 метра. В непосредствена близост обаче има бенд, който погълнал Едмонд.

Навръх Нова година младежът направил същия експеримент и останал невредим, коментираха хора от село Копиловци.  

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK