Математически гении от 45 държави мерят сили в АУБ

снимка: infomreja.bg, архив

Най-добрите математици от цял свят ще решават задачи в Американския университет в България (АУБ). Международната олимпиада по математика за студенти ще се проведе от 30 юли до 3 август в университета.

Състезанието се организира от Юнивърсити колидж - Лондон в сътрудничество с АУБ. Официалното откриване на олимпиадата ще бъде на 30 юли, сряда, от 10:30 часа в театралната зала на студентски център "Америка за България", университетски комплекс "Скаптопара" на АУБ.

В надпреварата ще вземат участие близо 450 студенти от 45 страни от цял свят, сред тях: САЩ, Франция, Германия, Канада, Мексико, Иран, Бразилия и много други. Над 100 университета ще имат свои представители в олимпиадата.

Състезанието ще се проведе в два кръга - първи кръг на 31 юли, а втори на 1 август, като задачите ще бъдат определени непосредствено преди започване на олимпиадата.

Церемонията по закриване ще бъде на 3 август, неделя, от 18:00 часа в театралната зала в студентски център "Америка за България" на АУБ, когато ще се раздават и наградите. Те са осигурени от Волфрам рисърч, Принстън юнивърсити прес и др.

В миналогодишното издание отборът на Московския институт по физика и технология, Русия, грабна първото място, а в индивидуалното класиране с най-добър резултат беше руснакът Владимир Брагин.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK