Масово убийство в Япония: 19 загинали, десетки ранени

Снимка: Reuters

Млад мъж уби най-малко 19 души и рани 25 при нападение с нож в център за хора с увреждания недалеч от Токио. Масовото убийство е било извършено тази нощ, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. 

Лекарите потвърдиха смъртта на 19 души, заяви пред АФП говорител на противопожарната служба. 20 от ранените са в тежко състояние. Млад мъж се предал в полицията рано сутринта и заявил, че е извършил клането, каза говорител на полицията в префектура Канагава, на 50-ина километра от Токио. "Опитваме се да установим подробности", добави той. 

Убиецът - 26-годишният Сатоши Уемацу, казал, че е бивш служител на центъра. Той заявил, че всички хора с увреждания "трябва да изчезнат". 

Обществената телевизия Ен Ейч Кей съобщи, че той проникнал в сградата, като счупил прозорец. Полицията намерила в чантата му няколко ножа, някои окървавени. В институцията са настанени около 160 души, съобщи представител на властите в префектурата, които ще дадат пресконференция. 

Масовите убийства са рядкост в Япония, която има много строги закони за контрол над оръжията и относително ниска престъпност, отбелязва АФП. Подобна трагедия не е разтърсвала страната от години и се оценява като една от най-жестоките. 

Това е поредната кървава трагедия в света през последните дни. Все още не са ясни мотивите на масовия убиец от Япония, нито неговото психично състояние. След атаките в Мюнхен и Ансбах стана ясно, че нападателите са били с психически проблеми. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK