Прокуратурата в Благоевград протестира срещу гаранцията на Стоицов

Снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура в Благоевград в законоустановения срок внесе протест срещу определението на съда за изменение на мярка за неотклонение спрямо Данаил Стоицов от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на десет хиляди лева.

Стоицов беше задържан след акция, проведена на 22.05.2018 г. от отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и Националната следствена служба.

Като началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Благоевград, той приемал подкупи. Освен това той е подведен под наказателна отговорност за превишаване на правомощия в качеството му на длъжностно лице и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.

По делото баха повдигнати обвинения на други две лица – Бойко Шарков и Николай Доганджийски - Колевецо, участвали в извършване на престъплението.

Те регистрирали коли срещу подкупи, както в Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич, и РУ – Гоце Делчев.

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание.

Разследването по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK