Масова едночасова блокада на Е-79. Контрапротестът на Банско обедини Пиринско (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Най-масовият протест досега затвори главен път Е-79 край Симитли. Кметовете на Благоевград, Симитли, Струмяни, Сандански, Петрич, Якоруда, Разлог, Гоце Делчев, Гърмен и народните представители от областта подкрепиха кмета на Банско и неговите съграждани.

Банскалии се събраха в 18.30 ч. като до 18.50 протестиращите наброяваха над 500 човека.

Това е четвъртият протест, при който се затваря пътят. Този път протестът не беше заради втората кабинка, а бе в отговор на провеждащия се междувременно протест на така наречените Зелени в София.

Контрапротестът на банскалии продължи повече от час. Досега всички протести продължаваха около 15 мин. Този път банскалии искаха да покажат, че отстояват желанието си за изграждане на втора кабинка.

Събралите се кметове също подкрепиха създаването на кабинковия лифт, като казаха, че това е развитие не само за Банско, а и за целия регион. Кметът на Симитли дори се пошегува, че лифт ще има от Симитли до Тодорка.

Георги Икономов каза, че за първи път всички кметове на пиринските общини се обединяват и може само да им благодари. Икономов бе категоричен, че протестът на Зелените няма да разколебае Правителството и е убеден, че втори кабинков лифт ще има!

Отново се чуваха възгласи „Зелени боклуци!“, „Много сме, силни сме!“.

Затварянето на Е-79 образува километрична опашка от камиони. Колите бяха пропускани през обходен път през Железница. Тираджиите надуваха клаксони и казаха, че те не са длъжни да се съобразяват с протеста. „Ние работим, времето ни тече, да ходят в градовете, а не да затварят пътища.“

Камионите спряха напречно на пътя и спряха изцяло потока на движение към Благоевград. Това продължи повече от 20 мин. Разгневен баща, возещ болно дете към Благоевград, блъсна заплашително един от тираджиите и шофьорът премести камиона. Впоследствие колите успяха да преминат, но пътят пак беше затворен.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Ха ха10:19 - 05.01.2018
Мравката рамо до рамо с ДПС кака Минка абе мърши срам нямате ли бе ???
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK