Масов бой в "Предел" махала, 48-годишен в "Пирогов", ранено е и дете

снимки: infomreja.bg, архив

Трима са в болница, сред които и 12-годишно дете, а поне петима са задържани след третата ромска война, избухнала снощи в „Предел” махала на Благоевград, съобщи БГНЕС.

Сигналът за мелето, при което са вдигнати всички налични полицейски сили, е подаден в 22.30 часа снощи от ул. „Велико Търново”. Поводът за поредната война, при която са използвани тухли, бутилки, дървени сопи, брадви, че и саби, е честване на годеж. Както винаги при такива тържества в ромската махала се стигнало до масов бой. Полицаите са стреляли във въздуха, за да прекратят мелето.

В резултат на масовия бой, 48-годишният Атанас Димитров е транспортиран след полунощ за Пирогов с тежка черепно-мозъчна травма. Пострадалият, който е с мозъчен кръвоизлив, е ударен по главата с тухла. В отделението по хирургия на МБАЛ са настанени 12-годишният Атанас Желязков и Сашо Димитров, на 26 години.

И двамата са с разкъсни рани на главите, получени след удари с твърд предмет. Детето е ударено от хвърлена бутилка, а 26-годишният Сашо твърди, че сечен със сабя. Четвърти пострадал също е с разкъсна рана на главата, но след обработката й бил освободен за домашно лечение.

Поне петима са задържани в ареста на Второ РУП, работата по установяване причините за поредната, трета ромска „война” продължава.

По неофициална информация годежът бил между 15-годишен кандидат-младоженец и още по-невръсната му булка, които не са пострадали.

Пред Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, след 23 часа снощи е имало опит за пренасяне войната пред болницата, но след намесата на една патрулка на полицията и една на охраняващата болницата фирма, опитът е париран още в зародиш.

През есента на 2012 година стана масов бой между клиентите на две съседни заведения в махалата. През май 2013 стана поредният масов бой с тояги, след като изгоря къща под водоема край пътя за село Делвино.

Цяла нощ полицейски патрули са дежурили в размирната махала „Предел”.

 

снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

БАй МАнгал11:08 - 27.06.2014
примати
Stefan Leko09:02 - 27.06.2014
E taq sgan teqbva dase integrira ama kak li shtego napravat nemie qsno eeeeeee edno vreme shte nadignat shernite kratuni na sekundata gi mashkaha razmazvaha nesmeeha dasi pomislqtqt da slqzat po centralnite ulici a kamoli dase biqt
so?08:26 - 27.06.2014
кога ще им драснат клечката на тия?
jo08:09 - 27.06.2014
Сган мръсна!

FACEBOOK