Непълнолетни момчета пребиха, ограбиха и блъснаха в напоителен канал 47-годишен благоевградчанин

Снимка: Infomreja.bg, архив

Престъпленията, извършени с особена безскрупулност и жестокост от малолетни и непълнолетни лица, бележат ръст в Благоевград.

Вчера около 17:15 часа пребит от две непълнолетни лица 47-годишен мъж от Благоевград е подал сигнал във 02 РУ-Благоевград.

Мъжът е съобщил, че е бил нападнат в района на парк "Ловен дом" от непознати за него младежи, които го блъснали в напоителен канал и след като му нанесли жестоки удари по главата и тялото, му отнели сумата от около 10 лв. и мобилен телефон.

След незабавно проведените издирвателни мероприятия униформените са задържали две момчета на 15 и 16 години от Благоевград, извършители на бруталното деяние срещу 47-годишния благоевградчанин. За случая е уведомена Районната прокуратура.

Непълнолетни момчета на 13 и 15 години и 19-годишният С.Д., всички от Благоевград, са разобличени в извършен грабеж над 57-годишна жена от града.

Към 22:45 часа на 13 март в района на улица "Плиска" младежите причакали жената и й издърпали от ръцете дамската чанта, в която имало лични вещи. Стойността на нанесената щета е около 150 лева.

Извършеното от трите момчета престъпление е по чл. 198 от Наказателния кодекс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK