Минка Капитанова с обръщение към жителите на Гърмен: Нека бъдем сплотени и не позволяваме да ни делят на християни и мюсюлмани!

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова, снимка: Infomreja.bg, архив

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова излезе с обръщение към жителите на община Гърмен след възобновените протести заради заболелите от хепатит А деца от ромския квартал и забавеното събаряне на незаконните къщи в гетото. В него се казва:

"Заради опитите на една шепа хора от община Гърмен да създават напрежение, да спекулират и да ни делят на християни и мюсюлмани с цел да извлекат някакви си политически дивиденти, се чувствам длъжна да се обърна към всички вас, за да се сложи край на грозните инсинуации и самоуправства, и то преди предстоящите празници, които празнуваме винаги заедно от много години - християни и мюсюлмани.

Искам съвсем ясно да подчертая, тъй като съм го показала в годините и на практика, че кметът на община Гърмен Минка Капитанова никога не е деляла и няма да дели хората на християни и мюсюлмани. Възпитанието ми и постът, който заемам, не ми позволяват да правя каквито и да са деления между жителите на Гърмен и общината.

Обръщам се към всички вас - не вярвайте на спекулациите, които се тиражират единствено от хора, целта на които е да всяват напрежение, разделение, омраза между всички нас. Въпросните личности са до болка известни и познати както на мен самата, така и на всички вас.

Нима си мислите, че община Гърмен няма пари да купи или отреже от гората едно голямо дърво за коледна елха, та се опря до "услугите" на тази група хора? Още преди две седмици засадихме елховото дръвче на обичайното място, където всяка година се украсява коледната елха. Целта на засаждането бе община Гърмен да има свое живо дърво, каквито има в почти всички общини около нас, за да не се налага да поставяме отрязано дърво, което после да изхвърлим на боклука.

Няма да позволя на никого да спекулира, че не уважавам християнските традиции и деля жителите на общината на християни и мюсюлмани за това, че в желанието ни да възпитаваме у подрастващите опазване на природата и гората, както и невероятните ни дадености, сме засадили естествено борово дърво, което да се ползва за украса по Коледа и Нова година от поколенията след нас. Та нали тези празници ги празнуваме всички заедно.

Спрете със спекулациите, господа, спрете и с лъжите и долните инсинуации, защото е много вярна българската поговорка "На лъжата краката са къси".

Дни преди настъпващите празници искам от сърце да поздравя жителите на община Гърмен, да пожелая на всички много здраве, щастие и късмет и най-важното - да запазим заветите на предците ни и да не позволяваме да ни разделят, да бъдем, както сме били от стотици години досега - сплотени и взаимно уважаващи се хора независимо от етническата и религиозната ни принадлежност.

Заедно са живели предците ни, заедно ще продължим да живеем и ние, християни и мюсюлмани, въпреки опитите да ни разделят и всяват омраза между нас, единствено за печелене на власт и пари.

Нека бъдем разумни, добронамерени и сплотени!

Весели и спокойни празници на всички!"

 

Минка Капитанова

Кмет на община Гърмен

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK