Маските стават задължителни и на открито в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Слагат филтър на поликлиниката

Задължително става носенето на маски на открити обществени места, стана ясно след проведено онлайн заседание на Областния оперативен щаб в Кюстендил. Предстои от своя страна РЗИ да излезе със заповед утре. Предвижда се мярката да бъде за 14 –дневен срок.

Отделно от това се въвежда филтър на територията на поликлиниката, няма да бъдат допускани хора с температура. След заседанието на оперативния щаб стана ясно, че няма да се налагат по-строги мерки, като поставяне на КПП-та.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, само за денонощие в област Кюстендил има 58 нови положителни случаи. По общини новозаразените са Кюстендил – 34, Дупница – 14, по четирима са новозаразените в Бобов дол и Бобошево, двама са в Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 75 души. Двама пациенти са интубирани и в реанимация, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород.

Седем лица са настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница. Пациентите са в средно тежко състоя и на кислородна терапия.

Четирима са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница /като един от тях е с доказан PCR, а останалите с положителни бързи антигенни тестове/. Всички пациенти са на кислородна терапия.   

Двама души са починали през изминалото денонощие – жена на 74 г. от община Кюстендил и мъж на 55 г. от община Невестино. Лицата са имали придружаващи заболявания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK