Маскирани с автомати обраха парите за заплати от завод в Перник

снимка: infomreja.bg, архив
Четирима въоръжени и маскирани мъже са задигнали 162 000 лв. от Централната обогатителна фабрика в Перник. Това съобщиха от "Минна компания", чието поделение е ограбеното предприятие, цитирани от БТА. От полицията обаче съобщиха, че трима са били нападателите.
 
Парите са били предназначени за изплащане на заплати. Те са били взети непосредствено след доставянето им в административната сграда.

По данни на полицията нападателите са били с дълго огнестрелно оръжие, чийто вид е в процес на установяване.
Сигнал за обира бил подаден днес в 12,40 ч. на телефон 112.

Между 150 000 и 200 000 лева са откраднатите пари, съобщи за "Фокус" директорът на Областната дирекция на МВР-Перник комисар Валентин Димитров. Трима въоръжени са заплашили касиерката и взели сумата. След това избягали с лек автомобил „Ауди”. Автомобилът е запален на около 5-6 км в посока София в околностите на Перник.

БТА съобщи, че след като слезли от автомобила, обирджиите заредили оръжията си и проснали в калта двамата въоръжени охранители на фабриката, както и намиращи се до тях двама работници. След това влезли в административната сграда, където извършили обира на приготвените за заплати пари.

На земята въоръжените обирджии разпилели около 55 000 лв., които не успели да приберат, съобщи bTV. Касиерката се опитала да даде отпор, но била ударена. За щастие състоянието й не е тежко.

Парите за заплатите били транспортирани с кола от охранители на "Минна компания", чието поделение е фабриката. Те били оставени в чувал в канцеларията на касиерките. Едната от тях била в отпуск, но днес била повикана да помогне при раздаването на заплатите. Нападателите нахълтали веднага, след като колата на охранителите на "Минна компания" напуснала района. Тя отивала с парите за заплати в съседното поделение - ТЕЦ "Република".

Централната обогатителна фабрика в Перник обработва въглища и товари за ТЕЦ "Република" и "Бобов дол". /dnes.dir.bg/
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK