Задържаха двама гърци с кокаин край Катунци, четирима българи - шофирали дрогирани

Снимка: МВР, архив

Успешна акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества бе проведена вчера от служители на ОДМВР-Благоевград.

В 18:35 часа на пътя между селата Горно Спанчево и Катунци, полицаи от Районното управление в Сандански са извършили проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 31-годишния П. З. и пътуващ в него Х. А. на 33 години, и двамата от Гърция.

В колата униформените намерили и иззели пликче, съдържащо около 3,26 грама бяло, прахообразно вещество, което при направения наркотест реагирало положително на кокаин. С техническо средство полицаите установили, че водачът П. З. е шофирал след употреба на дрога. И двамата чужденци са отведени в ареста за 24 часа.

Снощи в 22:30 часа в ж. к. “Запад“ в Благоевград са проверени двама 18-годишни младежи - М. М. от Церово и Б.Т. от Благоевград. У М. М. са открити 0,6 грама канабис. И двамата са задържани за едно денонощие в Първо районно управление.

66 тревисти растения, реагиращи положително на канабис, с общо тегло 112 килограма намериха и иззеха по време на полицейската акция униформените от Петрич. Плантацията с наркотичното растение е открита в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността Манастира, в землището на Петрич. 

По случая е образувано досъдебно производство.

Тази нощ, в 00:50 часа, в централната градска част на Благоевград е извършена проверка на 17-годишно момче от с. Рилци. В него полицаите намерили 0,7 грама канабис. Непълнолетният младеж е задържан за 24 часа.

В 02:35 часа тази сутрин, на ул.“Христо Татарчев“ в Благоевград, служители на 01 РУ-Благоевград, са проверили лек автомобил мини „Уан Д“, управляван от 23-годишна водачка от симитлийското село Черниче. При проверката са открити и иззети от пътуващия в колата - М. Л. на 23 години от село Крупник, 0,3 грама канабис. Младежът е задържан със заповед до 24 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK