Сдружението "Югозапад“ утре окупира с протест ЮЗДП –Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Утре – навръх 8. март, новоучреденото сдружение на дървопреработвателните и дърводобивните предприятия „Югозапад“ организира голям протест пред сградата на ЮЗДП-Благоевград.  

Участие в протеста ще вземат представители от над 60 фирми и предприятия от Пиринско. Протестът е подкрепен и от Асоциацията на производителите на пелети в България, съобщи за ИНФОМРЕЖА, Кръстю Веселинков от ръководството на Сдружение „Югозапад“.

Протестиращите ще се съберат пред сградата на ЮЗДП –Благоевград, за поставят своите искания пред ръководството на Югозападното предприятие и неговия директор - инж. Дамян Дамянов.

От организационния комитет на протеста съобщиха, че исканията им са против електронните търгове за дървесина, които се провеждат от ЮЗДП.  

Протестиращите са категорични,  че са констатирали десетки пропуски и пълна непрозрачност относно липсата на информация за всички участници освен за първите двама спечелили ги.  

Те са категорични,  че ще настояват за кардинални промени в наредбата, която е била променена през 2016 година и е породила настоящите съмнения за некоректност и противоречия в бранша.

Според мнението на протестиращите действащата до 2015 година наредба е била далеч по добра и коректна от сега действащата, на база на което те ще изложат утре на протеста си свои предложения за незабавни примени във важния за работата на предприятията им документ.

Както писа ИНФОМРЕЖА, Сдружението на дърводобивните и дървопреработвателните фирми в Пиринско „Югозапад“ е регистрирано и вписано в регистъра за юридически лица с нестопанска цел с решение № 302 от 17.01.2018 год. на Окръжен съд - Благоевград. Документацията и регистрацията на новоучреденото сдружение е била представена своевременно за сведение пред ръководството на ЮЗДП и директора му.

Според регистрационните документи в сдружение „Югозапад“ членуват над 60 дърводобивни и дървопреработвателни предприятия от област Благоевград - от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча, Гърмен, Якоруда, Разлог, Сандански и др.

Сдружението се представлява от Управителен съвет с председател Александър Тумбев от Разлог и членове: Атанас Главчев от с. Пирин, Ани Желязкова - Гоце Делчев, Борис Лазаров –Банско, Кръстю Веселинков – Хаджидимово, Пламен Даилов – Кочан, и Халил Авджийски – с. Бунцево, общ. Якоруда.  

Сред целите на сдружението „Югозапад“ е и грижата за недопускане на нелоялна конкуренция.

 

КОМЕНТАРИ

Gorski katunci08:39 - 08.03.2018
Фирми помияри са тези
Сатовча19:20 - 07.03.2018
Е Дайлов няма го зет ти като директор на горското в сатовча и ревеш да няма търгове свикнал си под масата и тоя на гърмен сега ти дава но и там ще ви спре кранчето скоро от електроните търгове ви е страх защото трябва на равно да стартирате с другите
Истински фирми19:17 - 07.03.2018
Точно тия фирми който са в управлението на това сдружение имат по два работника и са свикнали да вземат под масата дървен материал с пряко договаряне но сега им спряха кранчето и реват от електроните търгове по чисти и прозрачни процедури няма там имат достъп всички фирми на равно
Лесовъд18:45 - 07.03.2018
Реват срещу електронните търгове, защото не могат да се договарят предварително.. Кой век сме?

FACEBOOK