25 нарушения от пешеходци установи четиридневна проверка в Шуменско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Двама водачи са санкционирани за отнемане на предимство на пешеходци

25 са установените нарушения, извършени от пешеходци по време на четиридневната полицейска операция по осигуряване на безопасността на движението на територията на ОДМВР-Шумен.

Двама водачи са санкционирани за отнемане на предимство на пешеходци. Установено е едно нарушение за преминаване на водач на лек автомобил при включена сигнализация в район на жп прелез.

По време на проверките са установени двама водачи, които са управлявали с алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Проверени са 523 водачи на превозни средства. За констатирани по Закона за движение по пътищата нарушения контролните органи са издали 52 акта за установени административни нарушения. Наложени са 170 глоби с фиш. Изпратени са две сигнални писма.

От тази вечер в ход е полицейска операция за повишаване на безопасността на движението. Полицейски екипи ще бъдат разположени на местата, с концентрация на пътнотранспортни произшествия, и на места, по които водачите се движат с превишена скорост.

Ще се следи дали водачите не преминават на червен сигнал на светофарните уредби, движат ли се правилно по пътното платно, използват ли се обезопасителни колани и системи за деца.

Засиленият контрол ще продължи до 24 март на територията на ОДМВР- Шумен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK