Полицията в Шумен установи четирима, нарушили домашна карантина

Снимка: Infomreja.bg, архив

Три от случаите са в Нови пазар, четвъртият е в Шумен

Близо  80 са извършените проверки от полицейски служители  със служители на РЗИ- Шумен, на лица поставени под карантина, след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка.

По време на проверките служителите на реда са установили четирима, които са били поставени под карантина, но са я нарушили. Три от случаите са на територията на РУ- Нови пазар, другият е установен от полицейски служители от РУ- Шумен.

Регистрирани са заявителки материали за извършени престъпления по чл. 355 ал. 2 от НК. Материалите са докладвани на компетентната прокуратура.

Законът предвижда 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева.  

От ОДМВР-Шумен, напомнят, че карантинният период поставен на хора, които са се завърнали от страни с усложнена епидемиологична обстановка, трябва да се спазва.

Не трябва да се напуска обитаваното от лицето жилище, независимо, че няма симптоматика и се чувства добре.

"Молим гражданите да бъдат изключително отговорни и да спазват указанията и инструкциите на здравните власти. Нека бъдем отговорни за нашето и здравето на нашите близки. Напомняме, че неспазването на наложената карантина е престъпление и гражданите носят наказателна отговорност", съобщават още от полицията в Шумен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK