Провериха сигурни ли са банките в Сливен

Снимка: Infomreja.bg

В хода на проверките сериозни нарушения не са констатирани

На 13 февруари е разпоредена операция от директора на ОДМВР-Сливен, по различни направления на контрол. Екипи сформирани от служители на териториална полиция, полицейските участъци и група „Охрана на обществения ред” при РУ-Сливен, извършиха проверки в банки, клонове на банки, обменни бюра и офиси, обслужващи ИЗИПЕЙ в град Сливен.

Осъществени са срещи с управители на банки и собственици на обменни бюра в града. Целта на операцията е реда и спазване на Наредба за организацията и контрола по обезпечаването на сигурността на банките и финансовите институции.

По време на срещите е взето решение да се изготвят становища за подобряване комуникацията между полицията и ръководствата на банките. Извършени са проверки на системите за видеонаблюдение, на персонала за физическа защита, паник бутони и на служебната документация във връзка с Наредбата.

В хода на проверките сериозни нарушения не са констатирани, изготвени са предписания за спазване на изискванията за организацията и контрола по обезпечаването на сигурността. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK