Започва строежът на новия физкултурен салон в Първомай

Снимки: Община Петрич

Днес бе направена символично първа копка

Първа копка за нов физкултурен салон на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Първомай.

Физкултурният салон се изгражда след спечелен проект от Община Петрич по ОП „Развитие на селските райони“ 2014-2020 г. Стойността на инвестицията е 545 000 лв. с ДДС, която сума представлява 100% от разходите за съоръжението, припомни на първа копка днес директорът на дирекция „Административно-правна“ Рилка Филипова. С реализирането на проекта ще бъде изградена необходимата спортна инфраструктура в СУ „Свети Паисий Хилендарски“, а новият салон с площ над 700 кв. м, практически ще бъде най-голямото от този тип училищни съоръжения.

Физкултурният салон ще бъде свързан посредством „топла връзка“ с основната училищна сграда, обясниха още от ръководството на община Петрич.

„Ще бъде база, която ще разполага с всичко необходимо за часовете по физическо възпитание на учениците, осигуряваме необходимите добри условия за учениците“, посочи кметът Димитър Бръчков.                  СУ „Св. Паисий Хилендарски“ е едно от големите учебни заведения на територията на община Петрич. В него се обучават над 400 ученици от първи до дванадесети клас.

„За всички нас се сбъдва една десетилетна мечта. Благодарим за усилията на кмета Димитър Бръчков и неговият екип, които подготвиха и защитиха проекта за физкултурен салон“, каза директорът на училището Румен Стоянов. Срокът за изпълнение на проекта е осем месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK