Марто Газиев се подобрява чувствително

снимки: личен архив

Състоянието на футболиста Мартин Газиев от хаджидимовското село Абланица се подобрява чувствително. Той се намира на домашно лечение в дома му в Абланица, но близките му спестяват всякакви контакти, за да му осигурят максимално спокойствие и ефективно възстановяване, съобщиха жители на селото. По тяхна информация, всеки понеделник Мартин пътува със свои близки до София, където му се извършват контролни прегледи и изследвания. 

Както ИНФОМРЕЖА писа, в началото на октомври в столична клиника бе извършена трансплантация на стволови клетки на любимия на фенове и жители на целия Гоцеделчевски регион Мартин Газиев, който страда от апластична анемия. 

След трансплантацията надеждите той да оздравее вече са напълно реалистични. Донор на Марто стана неговият брат Северин Газиев. Лекарите бяха категорични, че операцията е била успешна и до седмици се очаква значително подобрение в състоянието му, което вече е налице.

Мартин Газиев е на 24 години и се занимава професионално с футбол. Играл е в Пирин Гоце Делчев, Локомотив Пловдив, Брестник, Спартак Варна, Бенковски, Работнички Скопие и други отбори.  

Активната кампания в Гоцеделчевски регион за събиране на средства за лечението му продължи повече от месец.

 

снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

ramo14:57 - 20.11.2012
martine tisi golqm chovek
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK