Мартин Петров сменя инж. Росица Димитрова във ВиК-Благоевград

Снимка: ВиК Холдинг

Мартин Петров е новият управител на ВиК-Благоевград

Кадър на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград ще управлява дружеството. Мартин Петров е новият управител на ВиК-Благоевград. Той застава начело на водния оператор до избирането на титуляр с конкурс.

Мартин Петров сменя инж. Росица Димитрова, която ръководеше процеса по предоставяне на ВиК услуги за населението и обновяване на ВиК мрежата в региона през последните 7 г. „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград е дъщерно дружество на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, чийто принципал е министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Ръководството на БВиКХ очаква от новия управител на ВиК-Благоевград да продължи добрите практики в управлението на дружеството и предоставянето на качествена услуга на населението, да разработи план за модернизация на съществуващата мрежа, да внедри иновативни технологии за намаляване на загубите на вода и внедряване на реални мерки за енергийна ефективност.

Мартин Петров е завършил „Компютърни системи и технологии“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Той е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград. Целият му професионален път до момента е свързан с ВиК-Благоевград.

Мартин Петров работи от 12 г. във водното дружество. Започва от най-ниското стъпало, с натрупването на знания и опит уменията му са оценени от различните ръководства и той постепенно се изкачва в кариерната стълбица. От декември 2009 г. до януари 2016 г. е заемал длъжността водопроводчик, след това е бил Зам.-технически ръководител (януари 2016 г. – май 2016 г.), от юни 2016 г. до януари 2018 г. е бил Технически ръководител, а от януари 2018 г. до октомври 2021 г. – Ръководител на Регионално поделение – Благоевград в структурата на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK