Задържан е заподозрян за убийството на фелдшера в тополовградското с. Орешник

Снимки: МВР

Арестуван е 37-годишният Иван Пачалиев, който е бивш легионер

37-годишният бивш легионер Иван Пачалиев, заподозрян за тежко престъпление, е задържан от екипи на СОБТ, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов след сигнал за открит мъртъв 72-годишен жител на населеното място.

Създадена е организация и заградителни дейности, като разследващите се ориентирали бързо и се насочили към човек от селото, който може да е евентуалният извършител. Предприета е специализирана полицейска операция с участието на екипи от Гранична полиция.

След обстоен анализ, имайки предвид предишни действия на заподозрения, е извикан екип на СОБТ и са предприети мерки за сигурността на местните хора.

Заподозреният е локализиран в дома му, служители на Института по психология са осъществили контакт с него, изведен e от жилището и е задържан без използването на оръжие. Главният секретар благодари на участвалите в акцията служители за бързата и професионална реакция.

До момента няма сигнали от местните хора, че задържаният е проявявал агресия. Към момента 37-годишният бивш легионер е бил под парична гаранция, определена му във връзка с предишна случка, когато е бил задържан в столицата през декември 2018 и по образувано досъдебно производство по чл. 144 от НК, уточни директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски.

Огледът на мястото продължава, както и другите процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство по чл. 116 ал. 2, съобщи окръжният прокурор Д. Дойчев.

Мястото, където е намерена жертвата сочи, че е възможно смъртта на фелдшера да е настъпила при и по повод изпълнение на служебните му задължения.

Разследването продължава под ръководството на наблюдаващия прокурор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK