Марияна Златанова, учител във II ОУ "Даскал Димитри" - Кюстендил: Оставям частица от себе си във всеки мой възпитаник

Марияна Златанова - учител във Второ ОУ "Даскал Димитри" - Кюстендил, снимки: Личен архив

Марияна Златанова е учител във Второ ОУ "Даскал Димитри" - Кюстендил. Отдала е живота си на любовта към децата. Тя а бивш възпитаник на училището, в което работи като преподавател вече 33 години. Завършила е висшето си образование в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград.

Щастлива е да види плодовете на своя труд - нейните ученици са станали достойни и образовани граждани на България. 

"Ако се наложи да избирам отново професия, без колебание бих избрала учителската – това е моето призвание! Моите любими учители, които спомогнаха за израстванто ми, са Митка Атанасова по български език и литература и г-н Киров по математика", сподели Марияна Златанова по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

"24 май е най-българският празник, какъвто нямат другите народи по света, празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и  културата. На този ден се чувствам като част от вечността. Аз съм старши учител в ОУ „Даскал Димитри” - Кюстендил с повече от 33 години педагогически стаж. Завършила съм ЮЗУ „Неофит Рилски”, с ІІ клас квалификация съм. Цялата ми просветителска дейност е свързана само с моето училище, което стана повече от мой роден дом.

Измервам времето с постиженията на ученици си, виждам плодовете на труда си след години и това е моето удоволетворене. По детски се умилявам и се радвам заедно с възпитаниците си. Те завинаги остават мои деца и чувствам отговорност за постъпките им. Аз оставих частица от себе си в тях. В моето сърце има място за всички. 

Мои ученици са по целия свят, поддържам връзка с тях и винаги ми е драго да ги видя и се гордея с всеки – преподавател по китайски език в университет в Единбург, лекари и зъболекари, изпълнител в „Златния Орфей”, спортисти, прависти, стюардеси, музиканти. За тази мигове си струва да живееш. Надявам се един ден да се върнат в родината си и тук да остареят. България трябва да пребъде! 

Пламъкът на просвещението вечно ще гори в сърцето ми, ще докосва душата до последния ми дъх с благодарност към нашите първоучители - светите братя Кирил и Методий. Денят нямаше да бъде толкова специален и неповторим, ако те не бяха дали основата на българската цивилизация - писмеността".

 

Второ ОУ "Даскал Димитри"
Творчество на децата от ОУ "Даскал Димитри"

КОМЕНТАРИ

Ангел Велинов22:55 - 26.05.2016
Очарователна,запазила част от детството си стихия.Прекрасна учителка-любимка на учениците.Много земна.Удоволствие за мен,е че познавам Златанова.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK