Мария Райнова е новият директор на Куклен театър - Благоевград

снимка: Община Благоевград, архив

Мария Райнова е новият директор на Куклен театър - Благоевград. Тя бе избрана да заеме длъжността, след успешна защита на концепцията си за развитие на институцията, в конкуренция с други трима кандидати. Това, с което Райнова е впечатлила журито са конкретни задачи, точна и ясна програма и кратък срок за изпълние.

Мария Райнова е актриса с дългогодишен опит. Работила е в Драматичен театър „К.  Кюлявков” в Кюстендил, играла е и на македонска сцена в град Куманово, а от 2000 година е неизменна част от състава на благоевградския драматичен театър. Завършила е „Актьорско майсторство за куклен театър” и „Мениджмънт  в сценичните изкуства” в НАТФИЗ  „Кръстьо Сарафов „ в столицата. Райнова се е доказала като амбициозна и стриктна личност в своята работа. Умее да изработва кукли, има опит в промотирането на театрални и сценографски проекти и владее кукловодството до съвършенство.

Сред приоритетите, в работата на новия директор на театъра са привличане на студентите в театралните постановки, представяне на постановки извън Благоевград и куклени постановки за по-големите зрители.

снимка: Община Благоевград, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK