Мария Неделчева зарадва първокласниците в Хаджидимово с подаръци за празника на буквите

снимка: пресслужба Мария Неделчева

Първокласниците от СОУ „Никола Вапцаров” в гр. Хаджидимово демонстрираха наученото през учебната година на празник под надслов „Аз мога да чета”. На тържеството присъстваха ръководството на училището, учители, родители и близки на малчуганите. Вече грамотните първолаци четоха и писаха букви и думички, рецитираха стихотворения и разиграваха сценки, с които показаха своята любознателност и жажда за откриване на нови хоризонти чрез книгите.

Евродепутатът Мария Неделчева изпрати специални торбички с подаръци за децата от Хаджидимово с пожелание да попиват новите знания с присъщия им ентусиазъм и трудолюбие, защото така ще успеят да се превърнат в истински достойни българи. Детските книжки с картинки „В Европа сме си у дома”, предоставени от евродепутата, са специално издание за Европейския съюз и неговите институции. Те са предназначени за съвместна работа на децата с техните родители, които трябва да ги насърчават и подкрепят в първите им стъпки в реалния живот.

В посланието си към учителите Мария Неделчева декларира своето уважение към несекващото им желание да превърнат тези млади хора в бъдещите лидери на новото време и им пожелава да бъдат все така всеотдайни, за да се радват на постиженията на своите възпитаници.

 

КОМЕНТАРИ

до Димитър07:26 - 12.01.2013
Важно е дейност да се отчете
Димитър07:23 - 03.04.2012
И аз мисля, че децата в първи клас изобщо не ги вълнува Европейския съюз и "неговите институции", както не ме вълнуват мен и повечето нормални хора в България. От такива "книги" няма никаква полза, защото тоалетната хартия отдавна не е дефицит, а цената й е достъпна за всички. По-добре да бяха получили за подарък истински, стойностни книги от детската класика, които ще спомогнат за тяхното духовно израстване, отколкото евродепуПАТКИ да си правят PR акции за сметка на децата. Това сигурно е подготовката за "реалния живот".
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK