Мария Неделчева стана координатор на ЕНП в Комисията по правата на жените и равенство на половете

Мария Неделчева

Най-голямата политическа група в Европейския парламент избра новите си координатори и заместник-координатори в постоянните комисии на Парламента. С голямо мнозинство - 14 от 20 гласа, евродепутатът Мария Неделчева беше избрана да координира и представлява позицията на ЕНП в Комисията по правата на жените и равенство на половете. За другия основен кандидат - Tereza Jimenez-Becerril (Испания) гласуваха 6 членове на ЕНП.

"Кандидатирах се за поста, защото правата на жените и равенството между половете винаги са били приоритет в моята работа и съм посветила себе си в защита на тези принципи в нашата парламентарна комисия. Тези ценности са в сърцето на политическия проект на ЕНП и съм възприела като своя кауза тяхното отстояване", коментира Неделчева след убедителния изборен резултат.  

Като координатор тя ще представлява групата на ЕНП в дискусии, свързани с работата на комисията, което включва разпределение на доклади и становища между политическите групи, участие в конференции, семинари и пр. Друга нейна функция ще е сътрудничество в рамките на собствената група с докладчиците по съответните досиета, координиране позицията на групата по всеки сюжет в областите на отговорност на комисията, както и формирането на позицията на ЕНП за всяко изменение по предложения на Европейската комисия. Като координатор, Мария Неделчева ще води преговорите с останалите политически групи за постигането на мнозинство и обща позиция по разработваните в Комисията по правата на жените и равенство на половете доклади.

Българският евродепутат ще играе и ролята на говорител на ЕНП по досиетата, разглеждащи се както вътре в Европейския парламент, така и извън него.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK