Успехите Ви, завоювани с чест, прославиха България. Благодарим за това. Гордеем се с постиженията Ви, зад които стоят денонощен труд, лишения и сила на духа. С тези думи министър Бойко Рашков приветства в министерството служителите на МВР - шампиони от Олимпийските игри, Токио 2020.

От името на ръководството на вътрешното ведомство той връчи награди на покорилите световни върхове спортисти. Връчвайки плакет на МВР на златната ни медалистка, вътрешният министър предложи на  българската състезателка по карате Ивет Горанова, ако желае, да се влее в редиците на министерството. Ще бъде чест да е сред нас, добави Рашков.

С почетен медал на МВР той отличи треньора й Ангел Стефанов. Почетен медал на МВР получиха състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова, треньорът й Христо Христов, Тайбе Юсеин – състезателката ни по борба, която завоюва бронзов медал на Олимпиадата и нейният треньор Петър Касабов. Атлетът Тихомир Иванов и Мими Христова - състезателка по свободна борба, получиха парични награди.

Задочно бяха обявени и паричната награда на джудиста Ярослав Герчев, както и отличията за състезателката ни по спортна стрелба Мария Гроздева – Григорова - почетен знак на МВР II степен,  и на лекоатлетката ни Ивет Лалова – Колио - почетен знак на МВР III степен.

При връчването на наградите нашите олимпийски състезатели и техните треньори благодариха за уважението към тях и подкрепата на министерството, която  им осигурява спокойствие и увереност да продължават да се борят за нови постижения. На церемонията присъстваха и заместник-министрите Енчо Мирчев, Емил Ганчев и Венцислав Катинов.