Мария Георгиева остава директор на НПГ "Димитър Талев", скъсаха и двете кандидатки за поста й

Мария Георгиева, снимка: личен архив

След драматичния конкурс за директор на НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев, който бе проведен в Министерството на образованието и науката, настоящият временно изпълняващ длъжността Мария Георгиева остава на ръководния пост.

Двете кандидатки за шефското място - Марта Донкова и Елена Иванова, бяха скъсани на втория етап от конкурса, проведен днес, заради незадоволително представяне.

Драмата около конкурса започна с шок за директорката Мария Георгиева, която не бе допусната до явяване. Според официалните мотиви на просветното ведомство причината е, че дипломата на Георгиева била за преподавател по български и руски език от 5 до 8 клас, каквато паралелка тази година нямало да има в гимназията.

Всъщност Мария Георгиева е с 30-годишен педагогически стаж в НПГ "Димитър Талев”. Тя е учител по български и руски език с образователно-квалификационна степен "Бакалавър", завършила е и магистратура в СУ "Св. Климент Охридски" със специализация "Управление на образованието".

Така след първоначалното дисквалифициране на Георгиева, и на двата етапа на конкурса, които бяха проведени вчера и днес в ресорното министерство, са се явили протежето на областния лидер на Реформаторския блок Спас Тетимов от Гоце Делчев Марта Донкова - учител по музика в ПМГ "Яне Сандански", и Елена Иванова - учител по трудово обучение и технология на облеклото, считана за човек на бившия директор Благой Мигдин.

По данни на министерството, и двете участнички в конкурса на вчерашния текст са изкарали съответно 34 и 38 точки, но днес са били скъсани заради незадоволителни резултати.

"Това е тежък конкурс и на него се ходи подготвен. Връзките и интригите невинаги гарантират успеха. Непрекъснато обаче се питах през тези дни на нерви – толкова ли страшна бях за тях, че впрегнаха цяла гвардия от политици, за да ме спрат от конкурса", коментира Мария Георгиева.

 

Марта Донкова
Елена Иванова

КОМЕНТАРИ

Манол07:27 - 12.08.2015
Прости гербаджии цялата работа им е такава.Толко ли нямаха човек дето отговаря на изискванията та Красимир Велчев се наложи да къса двете жени.Гошето сега обещава на ДПС че ще им направи джамията ако гласуват за него.Нали Восков ви беше виновен сега защо Гошето ще им я построи.
!!!!!12:41 - 10.08.2015
bravo samo GERB.
Дядо Йоцо12:20 - 10.08.2015
Ееее, доживяхме читав човек да стане нещо в тоя град, бе. То бива, бива комунистическо иго на гнусни, некадърни, нещастни партийни изчадия от БКП, но стига толкова! Браво на Мария, че спечели конкурса и стана директор. Успех и само нагоре!
колежка14:32 - 09.08.2015
Всички ,които пишат срещу Мария просто не я познават.Тя е перфектен специалист и топъл човек. В училище не само колегите, а и учениците я обичаме и уважаваме.

FACEBOOK