Инфоцентърът на Мария Габриел и Андрей Новаков в Благоевград отбеляза Деня на Европа

Снимки: ЕИЦ-Благоевград

В съвместна информационна кампания „Заедно за Европа в Благоевград“,  Европейският информационен център на евродепутатите Мария Габриел и Андрей Новаков и Областният информационен център в Благоевград разположиха информационен щанд в центъра на града.

С него се предоставя възможност на благоевградчани да се запознаят на място с работата на европейските институции, с правата им като европейски граждани, предимствата от членството ни в ЕС и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

Щандът предложи изключително разнообразна литература на европейска тематика – брошура за службите на ЕС за информация и съдействие, наръчник с правилата за безпроблемно пътуване в държавите от ЕС, пътеводител на европейските институции, младежко познавателно списание, книжка за инициативата на ЕС „Младежта в движение“, подробна брошура за България като председател на ЕС от началото на 2018. Организаторите бяха помислили и за най-малките европейски граждани, като осигуриха книжки за оцветяване и такива с любопитни истории за природата на ЕС.

Друг акцент в информационния ден бяха специално изработените за Деня на Европа стикери, наблягащи и на 10-годишнината от членството на България в ЕС, която отбелязваме тази година. За кратко време щанда посетиха десетки деца и възрастни, носещи усещането за Европа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK