Мария Габриел връчва наградите на победителите в ученическия евроконкурс

снимка: Пресслужба Мария Габриел, архив

Тази събота в Информационния център в Хаджидимово евродепутатът Мария Габриел ще обяви победителите в организирания от нея конкурс за ученици от 1 до 12 клас от Благоевградска област. На церемонията,  която ще започне в 12:00 часа, са поканени всички участници в творческата надпревара.

Тазгодишното издание на конкурса премина под знака на обявяването на 2013-а година за Европейска година на гражданите.

Задачата на учениците от 1 до 6 клас беше да направят рисунка или колаж на тема „Аз съм европейски гражданин”. Втората категория ученици - от 7 до 9 клас, разработваха есе на тема „5 години България в ЕС – възможности и предизвикателства”.

Третата възрастова група участници, обхващаща учениците от 10 до 12 клас, демонстрираха умения при изработването на мултимедийна презентация на тема „Европейската година на гражданите 2013 – моят личен принос”.

И в трите възрастови категории се получиха десетки творби, сред които ще бъдат излъчени победителите. Наградите за класиралите се на първите места в отделните възрастови категории са както следва:

- 1-6 клас: едногодишна стипендия за класираните от 1-во до 3-то място

- 7-9 клас: посещение на Европейския парламент в Брюксел за класираните от 1-во до 3-то място

- 10-12 клас: посещение на Европейския парламент в Брюксел за класираните от 1-во до 3-то

В конкурса са предвидени и поощрителни награди - техните носители в категорията 1-6 клас ще получат MP3 player, а в останалите две категории ще вземат участие заедно с Мария Габриел в честванията на Деня на Европа - 9 май, в София.

 

КОМЕНТАРИ

12345617:53 - 09.01.2013
Браво на Мария Неделчева! Тя успя да подари много спомени и мечти на децата от родния край, нещо което те и техните родители никога няма да забравят!Тази прекрасна жена не забрави нито за миг родината си и непрекъснато поощрява младите хора у нас! Пожелавам и много щастие и нека се сбъдват мечтите и така, както тя ги сбъдва за децата ни!БЛАГОДАРИМ ТИ МАРИЯ!!!!!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK