Мария Габриел връчи ваучер за безплатен интернет на кмета на Сапарева баня Калин Гелев

Снимки: ПП ГЕРБ

Българският еврокомисар Мария Габриел връчи ваучер за безплатен безжичен достъп до интернет на кмета на община Сапарева баня Калин Гелев.

Инициативата за безплатен безжичен достъп до интернет WiFi4EU е първата по рода си европейска инициатива, насочена директно към общините.

„Имах удоволствието да дам символично ваучер на поредна българска община, спечелила финансиране от 15 000 евро за изграждане на точки за безплатен обществен интернет“, посочи Мария Габриел.

Тя връчих ваучера на кмета Калин Гелев на емблематичното за община Сапарева баня място – Гейзерът, който е един от най-горещите на континентална Европа.

„Посетителите на тази уникална природна забележителност вече ще се радват на по-добра свързаност, благодарение на WiFi4EU. Това е още един пример как малки, но пряко достигащи до хората проекти имат голяма стойност. Ползите са също за туризма и видимостта на културното наследство“, каза българският еврокомисар.

Тя разгледа забележителностите в малката планинска община, а преди това се срещна и разговаря с кметския екип на Сапарева баня.

113 български общини спечелиха финансиране при първата покана за участие в инициативата или 54% от кандидатствалите.

Очаква се през май да станат ясни и селектираните във втората покана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK