Правят следствен експеримент в жилището и джипа на Каплата

Снимка: Infomreja.bg

От Янек Миланов няма и следа

Криминалисти правят следствен експеримент в жилището и джипа на Васил Капланов – Каплата. Униформените са ж.к. „Бистрица“, където живее Капланов. Вземат се следи от всякъде, като в специализираните действия участват полицаи от столицата, научи от свои източници ИНФОМРЕЖА.

Както вече съобщихме, на 1-и септември беше арестуван за втори път Капланов, като този път причината беше за отправена заплаха за убийство на дупничанин. Вчера официално прокуратурата излезе с информация по случая и обяви, че Васил Капланов е арестуван за срок до 72 часа, очаква се да му бъде гледана и мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Задържана за няколко часа беше и съпругата на Капланов – Петя Николова. От късно снощи тя е освободена, след като е дала така дългоочакваната ДНК проба. Към този момент не е ясно защо е искана проба от нея.

Усилените действия по издирването на Янек Миланов продължават от страна на разследващите, но към този момент няма и следа от дупничанина. Въпреки извършените претърсвания следи от Янек няма, а единственото което се знае е, че той изчезва на 31-юли малко, след като се качва в джипа на Васил Капланов. Двамата мъже живеят в един квартал, а враждата им датирала от миналата година, след като Янек завързал връзка с бившата съпруга на Каплата – Петя.

Към този момент Васил Капланов вече е с едно повдигнато обвинение за държане на боеприпаси, по което му е наложена мярка „домашен арест“. Решението на Районен съд – Дупница, е обжалвано от прокуратурата и предстои решение по случая на магистратите в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK