Мария Габриел и патриархът на маронитската Антиохия отправиха послание за мир в Средиземноморието

Снимки: ЕНП

Делегацията на Групата на ЕНП в Ливан, водена от зам.-председателя на групата относно евро-средиземноморските отношения Мария Габриел, се срещна с Негово Блаженство патриарх кардинал Бешар Бутрос Раи, 77-и патриарх на маронитската Антиохия и целия Изток и кардинал на католическата църква. 

Ситуацията в Ливан, по-специално приема на бежанци, беше обект на задълбочено обсъждане с Патриарха. На следващ ред участниците в срещата разискваха ролята на ЕС за умиротворяването на Близкия Изток и Средиземноморския регион като цяло. В тази връзка европейската делегация и Бешар Бутрос Раи излъчиха силно послание за мир.

„Тази среща бе особено важна за Групата на ЕНП и цялото политическо семейство на ЕНП. В действителност, маронитите са част от източните християни, които Групата на ЕНП призовава да бъдат защитени в контекста на войната и като цяло чрез насърчаване на междурелигиозен и междукултурен диалог. Понастоящем в Ливан живеят заедно в мир 18 религиозни общности, но това не винаги е било така. Ето защо се изисква ежедневна работа за поддържане на политическия и междурелигиозен диалог, за което ролята на патриарха е от ключово значение“, коментира ръководителят на делегацията Мария Габриел. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK