18:18! Рашко Динков и Андон Тодоров с равен резултат за председател на Общинския съвет

Снимка: Infomreja.bg

Повторното гласуване ще бъде между Рашко Динков и Любен Милев

Общинският съвет в Благоевград все още си няма председател.

Първото гласуване, на което отново бяха подложени двете предложения - това на Рашко Динков и Андон Тодоров, завърши безрезултатно.

И двамата получиха по 18 гласа в своя полза. Недействителните бюлетини бяха 5.

Така изборът на председател ще бъде повторен.

Кандидатурата на Андон Тодоров обаче бе оттеглена и при повторното гласуване за председателското място ще мерят сили Рашко Динков и Любен Милев.

Второто редовно заседание на Общинския съвет в Благоевград от новия мандат започна с разгорещени дебати дали да се премине директно към гласуване на председател, или да бъде избран временен такъв.

На тържествената сесия на 11-и ноември, на която новите представители на местната власт положиха клетва, наследник на досегашния председател на Общинския съвет - Радослав Тасков, не бе избран.

Направени бяха само две номинации – на Рашко Динков от ЗС "Александър Стамболийски" и Андон Тодоров от Партия на зелените.

И тогава се проведоха две поредни гласувания. При първото Тодоров събра 20 гласа и само един не му достигна да оглави местния парламент. Гласовете за Динков бяха 15. На втори тур Тодоров получи с глас по-малко, а Динков - с един повече, но до избор така и не се стигна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK