С 15% се очаква да бъдат увеличени заплатите на социалните работници през 2020 г.

Снимки: ПП ГЕРБ

Депутатът Радослава Чеканска посочи, че за здравеопазване правителството ще отдели близо 500 млн. повече

С 15% се очаква да бъдат увеличени възнагражденията на социалните работници през 2020 г. Предвижда се за тази цел държавата да отпусне допълнително 5 млн. лв.

Това заяви след проведена приемна с граждани в Дупница народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска. Депутатът коментира увеличаването на заплатите на заетите в тази сфера, след като по време приемния й ден бе поставен този въпрос.

Чеканска обясни още, че основни приоритети на правителството остават образованието и здравеопазването. „Учителските заплати ще бъдат  увеличени със 17% от 2020 г. Предвиждат се 360 млн. повече за образование. А през 2021 г. очакванията са минималната работна заплата за педагогическите специалисти да стане малко над 1200 лв.“, коментира народният представител от ГЕРБ.

Радослава Чеканска посочи също, че за здравеопазване правителството ще отдели близо 500 млн. повече в сравнение с 2019 г.

Приемният ден на депутата от ПП ГЕРБ посетиха и жители на съседни общини на Дупница. По време на приемната гражданите поставиха имотни казуси и въпроси от социален характер.

Чеканска пое ангажимент да съдейства, където е възможно и да направи запитвания към институциите, имащи отношение по темите. Хора в предпенсионна възраст потърсиха за съдействие народния представител за осигуряване на трудова заетост или преквалификация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK