Мария била продадена от трафиканти на деца

Източник: ЕПА/БГНЕС

Потвърждение, че малката Мария е била част от канал за трафик на деца, пристигна днес от Гърция, пише vesti.bg. Русокосото момиченце бе намерено в ромско семейство в катун край Лариса, а проби трябва да потвърдят, че истинските й родители са роми от Старозагорско.

Мария била продадена на семейство бизнесмени от Гърция, но впоследствие е върната от новите й родители на трафикантите, тъй като имала здравословен проблем с очите, съобщава кореспондентът на Нова телевизия в южната ни съседка Бойка Атанасова.

Така детето се е озовало отново в ромския лагер във Фарсала. Ромските й родители са я записали с фалшив акт за раждане, получавали помощи за многодетно семейство и тласкали детето към просия.

Възелът започна да се разплита, след като 39-годишният ромски баща на Мария се обадил на по време на разпита в полицията на българския посредник с име Михаил. След като успял да се свърже с него, му казал повече да не го търси никога и впоследствие изключил телефона. Вероятно обаче полицията е засякла обаждането.

Междувременно стана ясно, че в Районната прокуратура в Казанлък е образувано досъдебно производство по случая с откритото дете. В съобщение на Окръжна прокуратура - Стара Загора се посочва, че днес от Районна прокуратура – Казанлък е образувано е досъдебно производство срещу жена с инициали С.Ж.Р за това, че на неустановена дата през 2009 г. е дала съгласие за продажба на детето си в чужбина - Гърция.

Досъдебното производство е образувано след извършена проверка във връзка с установеното в Гърция дете от женски пол със собствено име - Мария. По делото е назначена ДНК експертиза, разпитани са свидетели, изискани са справки за задгранични пътувания. Разследването по делото е възложено на следовател от Окръжно следствено отделение при ОП – Стара Загора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK