Маринов: Възможно е бегълците да са извън страната. Пелов е много опасен

Снимка: МВР, издирваният Владимир Пелов

По-скоро изключвам участие на надзиратели в бягството, проверяваме всички лица и версии. Цяла нощ са разпитвани съкилийниците на двама бегълци затворници са Радослав Колев и Владиир Пелов. Продължава издирването на избягалите затворници вчера.

Това каза главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, предаде репортер на БГНЕС.

Той подчерта, че се работи по всички възможни версии, но все още няма яснота за начина, по който за избягали двамата от Софийския затвор.

Маринов предупреди, че бегълците са особено опасни и ако някой има сведения за тях, да не предприема никакви действия, а да потърси незабавно органите на реда като анонимността им е гарантирана.

Според Маринов е възможно бегълците да са вече извън страната, затова са обявени за международно издирване.

Единият от издирваните - Пелов, получава 20 години затвор за престъплението в чейндж бюрото в Пловдив, но излежава само шест заради добро поведение.

По-късно през 2011 г. Пелов и негов бивш съкилийник извършват въоръжен грабеж в златарско ателие в Ботевград, където също убиват собственика и бягат. Докато бягат от полицията, Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава и се укрива.

През 2016 г. в центъра на Ботевград Пелов убива двама мъже от ромски произход с незаконно оръжие.

По думите на Красимир Занев, бивш началник на служба „Издирвания”, Пелов в момента е изключително опасен, защото няма какво да губи.

„При всички положения ще укаже съпротива. Служителите на МВР са мотивирани, добре подготвени и смятам, че ще дадат положителен резултат”, коментира още Занев пред бТВ.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK