Маринов потвърди: Разследваща полицайка е задържана при акцията в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Разследваща полицайка е задържана при акцията в Благоевград, смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация.

Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на брифинг, на който беше представен годишен отчет на Главна дирекция „Гранична полиция“, съобщава "Фокус".

„Акцията е на прокуратурата в Благоевград и дирекция „Вътрешна сигурност“. Касае разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице“, уточни той.

„В момента се извършват процесуално-следствени действия. Прокуратурата и дирекция „Вътрешна сигурност“ ще излязат с конкретни факти“, обясни Маринов, като уточни, че разследването се води от 3–4 месеца. По думите в момента служителката е задържана и се извършват процесуално-следствени действия.

Попитан дали полицайката има връзка с директора на „Охранителна полиция“, главният секретар на МВР Ивайло Иванов отговори, че тя е дъщеря на шефа на сектор "Охранителна полиция" към ОДМВР-Благоевград.

„Към този етап се извършват процесуално-следствените действия и след като приключат и се направи оценка на събраните доказателства, тогава ще се прецени дали той е имал съпричастност към нейната дейност“, заяви Иванов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK