14-годишен отива на съд, убил с особена жестокост 61-годишен

Снимка: Infomreja.bg

Съучастник е 13-годишен

Окръжната прокуратура-Хасково, привлече като обвиняем В.Г., на 14 г., за това, че в съучастие с наказателно неотговорно лице – 13-годишно момче, и като непълнолетен, умишлено умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Д.М., на 61 г.

На 24 ноември 2019 г., в с. Александрово, общ. Хасково, след възникнал словесен конфликт, който преминал във физическа саморазправа, обвиняемият и 13-годишното момче, нанесли побой над пострадалия, вследствие на което на Д.М. били причинени телесни увреждания несъвместими с живота.

След констатиране на смъртта на Д.М., по случая е било образувано досъдебно производство, като разследването се води от следовател.

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, назначена е и съдебномедицинска експертиза.

В.Г. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем, спрямо него е постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково, да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане  под стража“ спрямо обвиняемия В.Г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK