Мариана Бонева с награда от театралния фестивал "Театър, обичам те" в Хасково

Снимки: ДТ-Благоевград

Няколко дни след участието си в театралния фестивал  "Театър, обичам те" в Хасково, Драматичен театър "Никола Вапцаров" – Благоевград, е сред първите в историята наградени на хасковския фестивал.  

Жури, в състав - актрисата Силвия Предова, Петранка Кузманова и Первин Мустафа – представители на фирмите – партньори на фестивала и Катерина Грозева, която е сред най-големите почитатели на театъра в Хасково, избраха Мариана Бонева за носител на "Голяма награда за поддържаща женска роля", за ролята ѝ на Сибил Вейн в "Портретът на Дориан Грей" по Оскар Уайлд, режисьор Стайко Мурджев.

Вълнуващата среща с хасковската публика бе в събота /15 юни/ на сцената на ДКТ „Иван Димов”, а след представлението екипът дълго приемаше поздравления от зрители, които търпеливо изчакаха да получат автограф и снимки с актьорите.   

Театралният фестивал "Театър, обичам те" – Хасково 2019 се проведе от 10 до 16 юни като представи в програмата си изявени български актьори и театрални постановки. Открита сцена събра любителите на музиката, а за децата бяха предвидени представления през цялата седмица с уличен театър. Експозиция на театрални костюми и изложба „Шекспиров плакат“ допълниха програмата на фестивала.    

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...