Маргарита Бербатова - главна сестра до петък

Бившият ръководен екип на МБАЛ - Благоевград: д-р Огнян Митов, д-р Красимир Михайлов и Маргарита Бербатова, снимки: infomreja.bg, архив

Дългогодишната главна сестра на болницата в Благоевград - Маргарита Бербатова, ще се раздели с поста. Тя ще продължи да изпълнява досегашната си длъжност до края на седмицата.

Отстраняването й от ръководството на МБАЛ – Благоевград не е изненада. Рокадата се очакваше да стане факт още в средата на октомври, когато здравното заведение оглави хирургът д-р Владимир Пандев. На този етап не е ясно кой ще заеме мястото на Бербатова.

„Това е управленско решение. Много неща в болницата не са наред. Отговорността пред ръководния екип е голяма", коментира пред „ИНФОМРЕЖА“ д-р Пандев.

По негово разпореждане в МБАЛ – Благоевград вече тече цялостна проверка, която да установи какво е финансовото състояние на най-голямото лечебно заведение в областта, какъв е размерът на дъговете и какво наследство е завещал досегашният управител д-р Красимир Михайлов.

Майката на най-известния български футболист Димитър Бербатов ще напусне кабинета си в болницата идния понеделник, когато ще й бъде връчена официално заповедта за отстраняване от длъжност.

Маргарита Бербатова е главна сестра на МБАЛ – Благоевград близо 8 години. Тя бе назначена на поста при управлението на д-р Петър Гайдарски.

 

КОМЕНТАРИ

Меди21:46 - 05.11.2013
Крайно време беше
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK