Хората на Марешки напуснаха парламента заради проф. Иво Христов

Снимка: frognews.bg
Парламентарната група на ”Воля” напусна заседанието на парламента заради присъствието на депутата от БСП Иво Христов.

„Няма да допуснем нито един народен представител публично да обижда 80% от българския народ, наричайки ги дебили. Няма да допуснем да се принизяват историята и ролята на българския народ и държава при спасяването на българските евреи.

Ще бъдем безкомпромисни и няма да отстъпим, докато този човек не напусне парламента, защото това е срам за парламентаризма“, заяви в декларация лидерът на партията Веселин Марешки

Преди дни Иво Христов заяви пред симпатизанти, че „80% от българския народ са дебилни“.

Марешки декларира, че парламентарната група ще напуска залата всеки път когато депутатът от БСП присъства в Народното събрание.

Парадоксално, ако лидерът на „Воля“ и неговите депутати изпълнят заканата си, то БСП ще има силен коз срещу управляващото мнозинство. ГЕРБ и „Обединените патриоти“ имат само 122-ма депутати от общо 240.

Присъствието на Христов и отсъствието на „Воля“ би могло да постави пред сериозен риск приемането на един или друг законодателен акт. През миналата седмица, когато БСП не влизаше на заседания заради изгонването на Корнелия Нинова от вече бившия шеф на парламента Димитър Главчев, именно „Воля“ осигуряваше кворума, тъй като ДПС също отсъстваха.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK