ВОЛЯ: Готови сме да работим с всички, които споделят нашите ценности

Снимка: БГНЕС

От партията са категорични, че новата сесия на парламента не е започнала добре

Парламентарната група на ВОЛЯ декларира, че е готова да работи с всички, които споделят нашите ценности. Това се казва в официална декларация на заместник-председателя на парламентарната група на партията Кръстина Таскова.

„Жалко, че президентът и вицепрезидентът не останаха в залата, защото ще кажа много важни неща от името на единствената парламентарно представена партия, която не носи отговорност за това България да е най-бедната държава в ЕС и единствената парламентарна група, която през целия мандат остана почтена и неопетнена”, се казва още в нея. 

От партията са категорични, че новата сесия на парламента не е започнала добре. „Каквито и високопарни думи да изречем днес от тази трибуна, фактите си остават същите - българският народ е разделен, политиците са под напрежение – едни се опитват да задържат властта, други, подкрепяни незнайно от кого в сянка, проявяват апетити да са следващите. По улиците има хаос, блокади, контра-протести. Едни хора протестират искрено, други са добре мотивирани от задкулисието. Думата промяна се използва от всички. Никой обаче не дава формулата за нея. За да е наистина промяна, а не подмяна”, коментират от там.

„Дали е промяна едни познати и изгонени вече от властта лица да седнат отново в министерските и депутатските кресла. Видно е, че много го искат и не жалят средства. Опитват се по всякакви начини да заблудят хората, особено младите, че те са алтернативата  На какво обаче- на същото, което и те са правили, когато са били на власт.  Ние от ВОЛЯ казваме – стига вече експерименти на гърба на народа. Време е професионалистите, истинските родолюбци, неопетнени в корупционни схеми и далавери, да получат шанса да променят България. За целта е нужно едно единствено нещо – обединение. Обединение на разумните и най-вече независими българи, които знаят и могат да направят тази промяна. Личности, които  не са били досега на власт и не са показали още качествата си. Хора, които вече са постигнали успехи, които са работили за народа и са показали, че могат. Докато те стоят отстрани и нямат възможност да се докажат, или са прекалено малко в парламента, както ние от ВОЛЯ, истинска промяна няма как да се случи. Винаги ще става подмяна.

Нашата позиция остава непроменена- убедени сме, че най-добрият вариант в момента за държавата е парламентът да излъчи широко експертно правителство, от хора с високо обществено доверие, подкрепени от всички партии, което да преведе страната през предстоящата криза и да подготви честни и прозрачни избори догодина. Всичко останало би било загуба на ценно време.

На старата сграда стои надписът „Съединението прави силата”. Свещени думи, които много политици загърбиха и забравиха през годините и особено през последните месеци. Даже правиха обратното- разединяваха народа, настройваха едни групи българи срещу други. Защо?! Защото болните им амбиции са много по-важни за тях, отколкото интересите на държавата и народа. Всички в България добре знаят кой кой е в политиката –какво може, как се справя, какво е правил преди да стане политик и след това– грабил ли е, помагал ли е на народа, лъгал ли е или е бил честен с хората. Делата говорят най-добре за човека, не думите, не крясъците по площадите, не празните обещания.

На тази сграда, в която оттук нататък ще работят парламентите на България, трябва да поставим нов надпис и всички да работят така, че да стане факт. И този девиз трябва да бъде – почтеност и родолюбие! Когато тези две думи са водещи, тогава и единството е възможно.

Пак ще повторя- не е време за политически войни, нито за лични амбиции, време е за воля, патриотизъм и бързи действия за подобряване на живота на всички българи!”, се казва още в декларацията. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK