Илко Стоянов: Общинският съвет е импотентен орган, който предаде гражданите на Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

"Мачът свърши!". Това заяви общинският съветник Илко Стоянов след двучасовите дебати за археологическите разкопки, завършили без резултат. 

На днешната извънредна сесия благоевградските парламентаристи не излязоха с решение.

"Общинският съвет е импотентен орган, който предаде гражданите на Благоевград", коментира пред ИНФОМРЕЖА Илко Стоянов, чието предложение за провеждане на референдум за находките край с. Покровник бе отхвърлено. 5 гласа не достигнаха то да получи одобрение.

Не бе прието и предложението на кмета Атанас Камбитов за общо събрание.

"Това бе единственият законов инструмент, който можеше да доведе до изразяване на мнение, за да се поиска от държавата нещо да промени. Оттук нататък съдбата на разкопките е в ръцете на правителството", каза още Илко Стоянов. Според него това откритие може да бъде едно от най-съществените в съвременната история на България.

В изказването си по време на заседанието на Общинския съвет той обяви, че не държи на авторството си за референдума и подкрепя всяка форма на демокрация, включително и тази, предложена от градоначалника. Нито една от тях обаче не бе одобрена.

"Исках хората да бъдат питани, за да разберем какво мислят по тази тема, а не да слушаме философствания кой какво знае. Общинският съвет вече не може да направи абсолютно нищо", каза с огорчение Стоянов.

Така съдбата на откритото древно селище край Благоевград засега остава неизвестна. Не е ясен и следващият ход на Инициативния комитет, но със сигурност такъв ще има, уверяват негови представители. 

"Тези хора явно са от друга община, от друга държава. Изумен съм от манипулациите, лъжите, ниската топка. Ние играем на свирен мач, откакто общината се обяви, че иска запазване на разкопките", бе заключението и на председателя на Инициативния комитет, Лазар Андреев, след бурните и безплодни дебати днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK