Проверка на НСО заради снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов

Снимки: Афера

Междувременно се появиха медийни публикации за „преврат“

Националната служба за охрана започна служебна проверка във връзка със серия снимки, публикувани първо от сайта „Афера“. Това потвърдиха от НСО за bTV.

Според анонимния автор, кадрите са от спалнята в резиденцията на премиера „Секвоя“. Към момента няма никакво потвърждение за истинността на снимките, на които се виждат спящ човек, пари в чекмедже, запалки за пури и пистолет.

Междувременно, агенция ПИК обяви, (първоначално без въобще да споменава снимките), че тече „опит за държавен преврат с участието на НСО“ и охраната на премиера е компрометирана.

„В отговор на тиражирани в медийната среда твърдения, категорично заявяваме, че в нито един момент сигурността на министър-председателя на Република България не е била компрометирана! Незабавно е възложена и вече е в ход служебна проверка“, подчертаха на свой ред от НСО.

По-рано днес от прокуратурата обявиха, че ще направят проверка на по-рано изтеклия аудио запис, за който се твърди, че е с участието на премиера. В него са коментирани вътрешно- и външнополитически теми и въпроси, касаещи конкретен бизнесмен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK