Марек спечели волейболното дерби на Суперлигата

Снимка: BGvolleyball.com

Марек Юнион Ивкони надига Пирин Балканстрой с 3:1 гейма в дербито на Суперлигата по волейбол. Момчетата на Найден Найденов наложиха своето надмощие още в началото на мача и доминираха изцяло в първия гейм с по-добра игра от противника на всички елементи.

Във втората част здраво заработиха блокадите на двата отбора.  Все пак, благодарение на далеч по-доброто посрещане, нападателите на Пирин успяха да промушат достатъчно топки, за да бъде спечелен геймът убедително.  След първоначален натиск на домакините разложани обърнаха резултата и с малко изключение между двете технически прекъсвания водеха през цялата част.

Третият гейм бе най-интересен. Като цяло инициативата бе в отбора на Марек, но момчетата на Мирослав Живков често догонваха съперника в резултата. В крайна сметка атаката на дупничани бе по-успешна и те спечелиха тази част с 25:21.  Те тръгнаха много силно в четвъртия гейм, повеждайки с 13:3, и това като че ли отказа гостите да се борят.

Домакините направиха цели 9 аса в този гейм и го затвориха при безапелационното 25:10. Топреализатор на мача стана Дмитрий Бахов с 20 точки за Марек, като 7 от тях той постигна директно от начален удар.

Капитанът Тодор Вълчев добави 19 точки. Неговият колега от Пирин Благовест Катранджиев бе най-резултатен за гостите с 16 точки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK