Марек се класира за финал

снимка: Марек Юнион Ивкони

Отборът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) надигра като домакин Арда (Кърджали) с 3:2 (25:23, 25:16, 24:26, 24:26, 23:21 ), в третият решителен мач от полуфиналните плейофи на Суперлигата.

Така с общ резултат 2:1 победи волейболистите на Дупница се класираха за финал. В спора за титлата вече ги очаква Пирин Балканстрой (Разлог), който също отстрани ЦСКА (София) с 2:1 победи.

Над 1000 зрители станаха свидетели на истински трилър, с елементи на драма в петгеймовия мач. Подкрепа на своите в решителната битка оказваха не само местните фенове, но и кърджалийци, които не останаха по-назад, като изпратиха един автобус с фенове, което нажежи обстановката.

Домакините стартираха в мача в пълен състав, като участие взеха и лекуващите контузии основни състезатели – разпределителят Гьорги Гьоргиев и либерото Мартин Божилов. Това веднага си оказа положителен ефект, а волейболистите от Дупница стартираха ударно, като поеха ролята на водач, като поведоха с 2:0, оставяйки съперника на 16 точки във втората част.

И когато всичко изглеждаше предрешено волейболистите на Арда показаха, че са изключително корав отбор, който не се плаши от трудности се бори докрай въпреки всичко. Това пролича точно в третия гейм, когато се контузи опитният състезател Петър Узунов. Централният блокировач напусна принудително полето, но това сякъш мотивира за борба още повече неговите съотборници. Те се вдигнаха на истински щурм, като обърнаха мача и го докараха до тайбрек.

В петата решителна част обаче гостите изпуснаха три възможности да затворят гейма и да триумфират в срещата. Кърджалийци поведоха с 8:5 и 9:7, но постепенно резултата бе изравнен при 12:12. След това последва истинско ходене по мъките и игра точка за точка и за двата тима, за да завърши тази ситуация с успех за домакините, като финалния акорд бе отбелязан от капитана Златан Йорданов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK