Марек измъкна трудна победа от Левски Волей

снимка: bgvolleyball.com, архив

Марек Юнион Ивкони надигра трудно с 3:2 гейма Левски Волей в спортната зала на Дупница. Един срещу друг на полето бяха двамата помощници на Радостин Стойчев в националния отбор на България, Найден Найденов и Георги Петров. Домакините взеха първия гейм с 25:15, но загубиха втория с 22:25.

В третия момчетата на Найден Найденов отново бяха по напористи и спечелиха с лекота 25:19. Истинската драма настъпи в четвъртия гейм, в който домакините искаха да приключат мача, но сините бяха на друго мнение. Левски Волей спечели с 26:24 и прати мачът в пети гейм. В него дупничани наложиха воля и триумфираха с 15:9.

Напрежението в срещата даде резултат и в отсъжданията на двамата рефери и при 1:0 за Марек в петата част те отсъдиха точка за Левски, но топката на практика не бе тупнала на полето след спасяване на либерото Мартин Божилов. Така се наложи съдиите да се корегират и да постановят спорна топка.

Последваха силни минути за домакините и те поведоха с 5:1, а на сервис бе Златан Йорданов, който се отличи със стабилна игра в ключовите моменти. Разликата се запази до 10:6 и 11:7, когато момчетата на Георги Петров все пак опитаха обрат, но стигнаха само до 9:11, след което сдадоха мача.

За Марек Дмитрий Бахов и Мартин Божилов играха най- силно, а на столичани не помогна и включването на ветерана Христо Цветанов. С победата Марек Юнион Ивкони се изравни с Пирин Балканстрой на първото място с актив от 30 точки.    
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK